Нове на сайті:
У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях Нові багатоканальні швидкі зарядки «Bandera Power» для наших Захисників з Тернополя - Сергій Надал На Тернопільщині СБУ ліквідувала чергову схему втечі за кордон, яку організував військовослужбовець місцевої бригади

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

26 квітня у депутатів міської ради Тернополя був напружений день.  З 9.00 по 14.00, незважаючи на спекотне сонце, перед приміщенням мерії пікетували тернополяни, яких турбує проблема знищення зелених зон Тернополя, а також власники гаражів по вул.Л.Курбаса.

В 10.00 розпочалося засідання сесії міської ради, яке пікетувальники зустріли свистом та скандуванням «Ганьба!». Протягом майже п’яти годин тернополяни не відходили від стін міської ради, та, слухаючи трансляцію сесії з гучномовця, освистували виступ міського голови. Щоправда, із кількасот пікетувальників, до останнього залишилося лише зо два-три десятка.

Загалом, саме засідання сесії нині нагадувало великий продовольчий ринок десь біля великого стадіону, на якому зараз триває футбольний матч. Вікна в сесійній залі через теплу погоду відинили, тому було чудово чути, що відбувається на вулиці. А там – «вболівальники» свистіли, дуділи в «гудки футбольних фанатів», під керівництвом активістів з мегафоном хором скандували «Ганьба!», «Надал геть!», «Міліція з народом!».

Через деякий час міському голові, очевидно, таки добряче набрид цей психологічний тиск. Бо працювати та приймати серйозні рішення і дійсно було важко, коли «на мозги тисне» невдоволений та ворожий гул ззовні. Тому він попросив начальників профільних управлінь вийти до народу.

Попри напругу на вул.Листопадовій, знайти веселі моменти у всій цій «катавасії» з пікетом та сесією, можна було. Так, якщо не надто вникати в питання, з якими тернополяни прийшли до міської ради, то можна було побачити у вороже налаштованих людях пересічних тернополян, кожен з яких має, крім цих, ще й свої буденні побутові проблеми. Весело було спостерігати, як двоє російськомовних тернополян старшого віку, з плакатами в руках, перегиркувалися між собою за місце в першому ряду мітингувальників.

Запам’ятався і епізод, коли активіст Ігор Сцібайло насипав кілька жмень землі перед самими дверима міської ради. Коли хтось із депутатів заходив у приміщння, переступаючи через таку «інсталяцію», то Ігор брав чорнозем у кулак і пропонував, здебільшого знайомим депутатам: «На землю». Коли ж ті відмовлялися, то він казав: «То не роздавай і ти».

Врізалися в пам’ять і фрази з уст виступаючих: «Кожен відстоює те, що в нього наболіло», «Владу треба виховувати», «Мало їм землі? Привеземо самосвал».

Не бракувало реплік і в сесійній залі. Адже депутати неуважно слухали доповідачів. Зокрема, доволі шумно, як на ринку, було в час доповіді начальника управління освіти міської ради Ольги Похиляк та в часі обговорення питань щодо опіки у Тернополі.

Лунала також реплікапро собачу будку - як паралель із кіосками навпроти шкіл. А також міський голова пропонував увімкнути депутата Ландяка. Одразу згадався Новий рік та ялинка, вмикнувши яку, люди створюють собі святковий настрій. Аж шкода стало, що в даній ситуації міський голова мав на увазі лише те, що пану Ландяку варто вмикнути мікрофон та дати можливість висловитися.

Люба Вовк

 “Погляд"

          

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.