Нове на сайті:
СБУ викрила і продемонструвала ще одне"обличчя колаборціонізму" (фото) На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вживання неповнолітніми алкоголю є не лише їх особистою проблемою – це біль усього суспільства, тому й протистояти йому потрібно спільними зусиллями. Особливої актуальності це питання набуває у період тривалих святкувань та напередодні літніх канікул, адже у дітей з’явиться багато вільного часу, а витрачають його школярі не завжди з користю. Для прикладу, днями до обласної дитячої лікарні з гострим алкогольним отруєнням міліціонери доправили старшокласника однієї із загальноосвітніх тернопільських шкіл. Хлопець саме так «відпочив» у компанії дорослих.

З метою попередження правопорушень, які вчинені неповнолітніми та пов’язані з вживанням спиртних напоїв співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно із зацікавленими службами держадміністрацій проводять рейди-відпрацювання у місцях масового скупчення молоді. Так, цього року за розпивання алкоголю та появу в нетверезому стані в громадських місцях міліціонери притягнули до відповідальності понад 120 підлітків. Окрім цього, оштрафовано 89 та відкрито 7 кримінальних проваджень на дорослих, які схиляли до вживання спиртного дітей. Як приклад, у Підгайцях старший брат наливав спиртне молодшому – міліціонери зафіксували три таких факти.
У кожному конкретному випадку правоохоронці намагаються з’ясувати причину, з якої школярі заглядають до пляшки, та, що головне, місця, де їм продали заборонені напої. За продаж пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв чи тютюнових виробів особам, які не досягнули 18 років, притягнуто до адміністративної відповідальності 62 продавці. Для прикладу, більше п’яти тисяч гривень штрафу заплатить підприємець зі Зборівщини, в магазині якого регулярно порушували законодавство та продавали алкоголь неповнолітнім. Крім того, бізнесмена позбавили ліцензії на здійснення торгівлі спиртними напоями.
Як розповів начальник кримінальної міліції у справах дітей Анатолій Вонсович, у місті Збаражі цього року зафіксовано чотири таких порушення. Зібрані матеріали міліціонери направили для розгляду на адмінкомісію. Продавців вже оштрафовано. Надалі вирішуватиметься питання про накладення чималих штрафів й на власників торговельних закладів та про позбавлення їх ліцензії на роздрібну торгівлю. У грудні минулого року у цьому райцентрі в одному магазині правоохоронці двічі фіксували продаж спиртного та цигарок неповнолітнім. Підприємець за порушення правил торгівлі продавцями сплатив понад 22 тисячі гривень штрафу.
Міліціонери підготували спеціальне звернення до працівників торгівлі із проханням неухильно дотримувати чинного законодавства, не продавати дітям пиво, алкогольні чи слабоалкогольні напої, адже кожен із дорослих відповідає за майбутнє покоління.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.