Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

І обіцяє розповісти про інші афери нардепа.

Товариство „АНТ”, яке очолює депутат міської ради Михайло Ратушняк, вимагає від народного депутата Ярослава Джоджика повернути кошти, які той брав більше двох років тому на порятунок пивзаводу «Опілля». Працівники АНТу зранку 4 липня вийшли з цими вимогами під стіни заводу (вже вдруге). Транспорантами з надписом „Джоджик, поверни наші гроші” та „Депутат без совісті – як пиво без солоду”,   люди намагалися простимулювати совість боржника.

„Я думав, що маю справу з людиною слова, як-не-як депутат Парламенту України, а виявилося, навпаки… Ця людина живе за своїм особливим, лише йому зрозумілим кодексом честі» — обурюється Михайло Ратушняк.

За словами директора ТОВ „АНТ”, Ярослав Джоджик звернувся до нього більше двох років тому з проханням про допомогу ВАТ „Опіллю”, адже на підприємстві склалася критична ситуація: не сплачувались податки до державного та пенсійного фондів, відсотки банкам за кредити, не розраховувались з постачальниками, і вже були виставлені податкові пости – завод був на межі закриття.

„Вірячи словам народного депутата, та прагнучи допомогти врятувати працююче підприємство, яких в Тернополі залишились одиниці, я зі своїм колективом погодився на допомогу. Ми надали заводу значну фінансову допомогу, задіяли всі наші наявні ресурси та великий досвід роботи на цьому ринку — розповідає Михайло Ратушняк.

Завдяки ТОВ «»АНТ», ВАТ „Опілля” розрахувалося з усіма боргами, налагодило виробництво і все гірше для нього позаду, але нардеп не поспішає розраховуватися, попри те, що  згідно з однією з умов підняття з колін заводу позичальник мав стати одним із засновників ВАТ «Опілля». Про цю «оборудку» нардепа в скорім часі дізнається не лише все Тернопілля, а й Верховна Рада та правоохоронні органи.

А в коментарі сайту «Про все» Михайло Ратушняк, як можна судити з його слів, виступає взагалі ледь не співвласником пивзаводу, а й благородним рятувальником. Судіть самі:  «Ант» має понад 50 автомобілів, які розвозять продукцію по області. Завод такої можливості не мав.

- Ми погодились з благородних міркувань, щоб врятувати завод,- каже пан Ратушняк. – Адже у нас в Тернополі можна за допомогою однієї руки перерахувати великі підприємства,що працюють.  За два роки ми ліквідували всі заборгованості ВАТ «Опілля» перед державою, пенсійним фондом, виплатили людям зарплату, заборговану за минулі періоди і вчасно платили зарплатню цих два роки. Окрім того, ми збільшили реалізацію продукції «Опілля», повернули довіру покупців до торгівельної марки. Повернули людям, які там працюють, надію, навели елементарний порядок. Почали реалізовувати продукцію сучасними методами. За власний кошт оновили магазин при заводі, бар. Ми сплатили банку всі їхні заборгованості за попередні роки і частину тіла кредиту. Ми зробили все, щоб завод почав працювати. Словом, «Ант» вклав круглу суму з багатьма нулями.

-  Сьогодні вже я винен банкам,- каже Михайло Ратушняк. - А ці установи не цікавить, що я вчинив благородно і хотів врятувати завод. Щомісяця я повинен банку сплачувати відсотки. Тепер маємо певні фінансові труднощі замість того, щоб розвиватись. Динаміка нашого розвитку вже не така потужна, оскільки ми затратили чималий ресурс на відродження «Опілля». Ми не мали у 2008 році жодних кредитів. Я заставив базу, щоб отримати кредит для порятунку пивзаводу, а тепер з нами так не по людськи поступають.

Ми розуміємо і по-філософськи ставимось до цієї ситуації. Безумовно, що я не хочу мати жодних стосунків з народним депутатом Ярославом Джоджиком. Я просив його повернути кошти. Він дав слово, що з першого лютого буде рівними долями виплачувати. Я його слова не сприймав. І дійсно – Джоджик не дотримується своєї обіцянки.  У цій ситуації ми востаннє мирно попереджаємо Ярослава Джоджика, щоб він повернув наші кошти. Якщо він до завтрашнього дня цього не зробить, а ми виставили претензії і на ВАТ «Опілля» і на суміжні структури, до яких має стосунок народний депутат, то подаємо до суду, щоб захистити свої права. А наступні наші акції протесту будуть стосуватись іншої афери, які, я підозрюю, здійснив народний депутат Джоджик разом із засновниками. Але про це згодом».

 

Коментарі  

 
+1 #1 СПОСТЕРІГАЧ 08.07.2011 11:01
СКОРО ВИБОРИ! СКОРО ВИБОРИ!
і скоро приїде пан Ярослав в Тернопіль піаритись....
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.