Нове на сайті:
Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Природно-кліматичні умови і ґрунтові ресурси області є сприятливими для вирощування плодово-ягідних насаджень, одержання високих врожаїв плодів та ягід та дозволяють отримувати високоякісні продукти в обсягах, достатніх для забезпечення внутрішніх потреб і формування експортного потенціалу.

Саме так вирішила обласна влада, а тому голова ТОДА Валентин Хоптян схвалив проект програми збільшення площ посадки та нарощування обсягів виробництва плодів та ягід у Тернопільській області в 2011- 2025 роках.

Для забезпечення населення області плодами і ягодами, відповідно мінімальних норм споживання плодів і ягід необхідно щороку виробляти 70 тис. тонн (64 кг на 1 людину).

На сьогодні ввозиться в область і виробляється 20 тис. тонн плодів та ягід або 28,6 % до потреби, в тому числі виробляється 18,5 тис тонн.

Метою Програми є стабілізація і подальше збільшення виробництва плодів і ягід, насичення внутрішнього продовольчого ринку конкурентоспроможними продуктами та розширення їх експорту, розширення виробництва екологічно чистої продукції шляхом переходу від індустріально-хімічних методів ведення господарства до біологічних.

У проекті зазначено, що для заохочення населення області в посадці плодово-ягідних багаторічних насаджень необхідно проводити щорічну компенсацію витрат, пов’язаних із закупівлею посадкового матеріалу в плодорозсадниках області за рахунок коштів обласного бюджету згідно із затвердженими нормативами витрат на 1 гектар, у межах яких проводиться компенсація суб’єктам господарювання у виноградарстві, садівництві і хмелярстві.

Виплату коштів проводити щомісяця за фактично посаджені саджанці.

Пріоритетними завданнями є: збільшення площ під багаторічними плодовими насадженнями, нарощування обсягів виробництва продукції садівництва.

Фінансування Програми щодо розвитку садівництва в сільськогосподарських підприємствах проводиться із спецфонду Державного бюджету (постанова Кабінету Міністрів України від 15.07.2005 року № 587 «Про затвердження Порядку справляння збору та використання коштів на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства»).

Фінансування Програми розвитку садівництва в особистих селянських господарствах населення планується із обласного бюджету в розмірі 24531 тис. гривень і виконуватиметься в три етапи протягом 2011 – 2015, 2016 – 2020, 2021 - 2025 років.

Результатом виконання заходів Програми передбачено збільшення площ посадки садів та ягідників всіма категоріями господарств до 11,4 тис. га та нарощування обсягів виробництва до 70,2 тис. тонн.

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.