Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Як відомо, 20 травня у Тернополі відбулася позачергова сесія міської ради, на якій розглядали лише одне питання – законність дій правоохоронців під час сутички зі свободівцями у Парку Слави 9 травня.

Сесію скликали на підставі клопотання голови депутатської фракції ВО «Свобода» в Тернопільській міській раді І. Бурди та численних звернень громадських організацій. При цьому, представляти інтереси тих, хто «численно» звертався, захотіла лише одна громадська організація – прийшов Семен Гордій, який представляв Українську Народну Раду.

Не було у залі засідань і запрошених представників УМВСУ та прокуратури, хоча депутати очікували звітів начальника Тернопільського міського відділу УМВСУ в області О. Хілюка і прокурора Тернополя В. Сідорова про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності на території міста, а також щодо дій правоохоронних органів 9 травня біля Пагорба Слави.

Тому міський голова Сергій Надал запросив до слова по одному представнику кожної фракції, а потім і усіх бажаючих, щоб ті висловили бачення своєї партії подій 9 травня.

Розпочали, звичайно ж, зі «Свободи».Потім виступив Петро Мандзій – представник «Нашої України». Але, оскільки він висловив думку, що 9 травня варто було би проігнорувати комуністів, його сприйняли, як «ворога народу». Виступаючи згодом, навіть народні депутати ще не раз образливо згадували в своїх промовах Петра Мандзія, а дехто навіть згадав його сина. Складалося враження, що у сесійній залі не може бути іншої думки, ніж та, яку має більшість – ВО «Свобода».

Щоправда, гарно «розклала все по поличках» позафракційна Марія Бабюк (округ №26). Її виступ сприйняли схвально навіть свободівці. Вона наголосила, що колись начальник міліції не боявся в місті зняти пам’ятник Леніну, а тепер от головний міліціонер навіть не прозвітував і не сказав відкрито, що йому не сподобалося.

Пропонуємо вашій увазі деякі найнесподіваніші та найгостріші цитати, які прозвучали на 33-ій позачерговій сесії міської ради.

Богдан Попадин, ВО «Свобода»:

Слава Богу, що українська мова є дуже багатою і навіть словоблуддя можна прикрити гарними фразами.

Суди так чогось спішилися, що навіть номер рішення нашого неправильно вказали.

В кожного є свій округ. Мій округ №14 великий, як три села.

До речі, Старий парк, бо саме так офіційно називається ця пам’ятка природи, а взагаліто історична назва цього Старого парку і того пагорбу – не пагорб слави, а пагорб трьохсотліття берестейської унії.

Серед нас є присутній депутат міської ради Олег Шумило. Його – колишнього правоохоронця, офіцера міліції в запасі, спеціально нацькували і собака покусала за бедро.

Там було дуже багато всякого войська, у всяких формах: чорних, синіх камуфльованих. Але ні на одному з цих так званих космонавтів-правоохоронців я не бачив чітких написів на шоломах, на грудях, на спині.

Ви скажете знову брехня? Та не брехня!

Я свідком був того, коли без всяких підстав, тобто нагло, оті в тих чорних казанках на голові, як коні зашторені – нічо не бачать, хотіли захопити депутата.

За останніх два роки в нас в Тернополі більше 400 осіб отримали паспорти громадян України. За 5 тисяч доларів вони (державні реєстратори – прим.ред.)  навіть козу в метрику впишуть

Колись комусь треба бути піонерами. Піонер – це не є погане слово.

Не важливо, чи ти міністр, хоть начальник обласної міліції, ніяк вони не можуть зрозуміти, що їх призначили. А ми – обрані. І це дуже велика різниця. У нас люди мають відчувати різницю між призначеним, навіть сім’єю так званою, і обраними людьми.

Пропозиції: 1. Визнати роботу тернопільської міліції незадовільною. 2. Нехай то буде вперше в Україні, але ми будемо піонерами, давайте, у нас є всі підстави, виведемо начальника обласної міліції зі складу виконкому. Виконком – це нам підконтрольний орган, тільки депутатам.

Петро Мандзій, «Наша Україна»:

У нас є дуже багато запитань до червоного прапора. І ніхто його не любить, і всі його ненавидять, і ніхто його не підтримує.

Але інше питання, коли з Хмельницька привозять 10 чоловік, бо в Тернополі вже немає людей, які носять червоні прапори, і ми всі ведемося на цю провокацію. Міліція виставила своїх 500 людей, ми виставили своїх.

Почитайте трішки політологію і психологію: саме більше забуття, те, що його ігнорують.

І не треба обзивати всіх, хто як тільки хоче. Ні! Нами сьогодні “затикають” інформаційний простір всієї України.

В сьогоднішній день ми повинні інше себе показувати: які ми моральні люди, справедливі, розумні…

Суспільство не сприйняло те, що ми на сьогоднішній день на стільки збурили область: від обласного бюджету до всіх інших акцій. І як ви собі всі можете розказувати, як ви що можете говорити, цього народ не сприймає – 95-96%. Це останні опитування, які проводилися в такий простий спосіб.

Ми не можемо маніпулювати думкою громадян.

Я попросив би градус політизації, який є в області, його треба знизити.

Нашими руками роблять друге президентство Януковича.

Марія Бабюк, позафракційна, округ №26:

Давайте покажемо, що ми є господарями. Але ми це маємо робити грамотно, чітко і законно, на жаль, дотримуючись діючого, хай навіть антиукраїнського законодавства.

Ми не є господарями в місті. Нами потурають і роблять, як хочуть.

Треба думати, що ми на теренах Західної України і якщо ми є щирі українці, то ми маємо над всіма цими питаннями думати, показувати правильно приклад всій Україні – грамотний, законний.

Приймемо рішення після звіту, коли кожен із нас, не боячись, ми знали на що ми йдемо, ми прийшли від народу депутатами, значить ми маємо не боятися, висловити свою позицію.

Я розумію, що нашим депутатам Верховної ради дуже важко.

Володимир Стаюра, депутат обласної ради:

Ми розуміємо, що топтатися на кістках мертвих – це напевно блюзнірство.

Міліція почала топтати людей і чомусь інші опозиційні сили вважають, що це нормально.

Пройтися по депутатах – це пройтися по громаді Тернополя.

Раби дійсно не роблять революцію.

Михайло Головко, народний депутат України:

Як вони себе вели 9 травня? Як ланцюгові собаки кидалися на людей, на депутатів, били, рвали одяг.

Я підходив особисто до начальника області, кажу, дивіться, що ви робите – народний депутат, ви його побили, порвали сорочку. А він каже мені в очі – а я бачив, а ви самі впали, вас ніхто не бив. Оце відповідь генерала.

В суді суддя обурюється – як ви могли прирівняти нацистську символіку до радянської?

Ми маємо дати належну оцінку, як побратими у Львові.

Не менти в погонах мають нам розказувати, як ми маємо себе вести.

Ми тут є господарями і маємо жити за нашими правилами.

Ми ухвалили рішення, значить воно є легітимне. На другий рік ми знову будемо відстоювати таке рішення.

Люба Вовк, Погляд

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.