Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Рейдерське захоплення стоянки чи облаштування комунального ринку?

Члени Тернопільської обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів просять захистити їх від злочинного рейдерства, що цинічно провадиться, як вони зазначають, за спиною міського голови Сергія Надала від імені місцевого самоврядування.

– Усім нам, згідно з укладеними договорами, надано місця для зберігання особистих транспортних засобів на території стоянки обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів на вул. Шептицького в м. Тернополі, навпроти районного автовокзалу, – каже один із членів Спілки Богдан Джуган. – Стоянка діє у складі спілки понад 20 років. Її створено за кошти спілки. Заболочену місцину засипано колосальною кількістю щебеню, заасфальтовано та огороджено нашим коштом. Ця стоянка є єдиною у центральній частині міста. Окрім надання послуг по зберіганню транспорту членів спілки, стоянка сприяє розвантаженню руху на території міського ринку.

Протягом травня-червня 2011 року, за словами пана Богдана, на стоянці відбувались незрозумілі нам дії – її зменшили наполовину (із 400 машино-місць до 200), певну кількість авто «вигнали» зі стоянки взагалі, частину почали огороджувати.

– 26 червня 2011 року без будь-яких пояснень нам повідомили, що ми повинні звільнити ще частину стоянки (залишиться лише 110 машино-місць). Працівники стоянки сказали, що це пряма вказівка міської ради керівництву обласної організації Всеукраїнської спілки автомобілістів. Відбувається тиск на Спілку, шантажуючи розірванням договору оренди земельної ділянки. Жодних громадських обговорень з цього питання проведено не було. Події відбуваються з цинічною зухвалістю під прикриттям місцевої влади, – переконаний Богдан Джуган.

За словами членів Спілки (під відповідним зверненням підписалося понад 100 чоловік), нечисті на руку підприємці, заручившись підтримкою представників місцевої влади, прагнуть рейдерським способом заволодіти ласим шматком землі. «Міській раді не слід таким способом виявляти свою «відданість» територіальній громаді. Місцева влада, на превеликий жаль, у черговий раз показує свою неспроможність протистояти заманливим пропозиціям бізнесу. Такі дії місцевого самоврядування дискредитують позиції партії «Свобода», з якими Ви прийшли до влади в місті, що у свою чергу спровокує громадські акції протесту».

Практично склав руки у цій ситуації керівник обласної Спілки автомобілістів Михайло Левицький. У коментарі «Номер один» пан Михайло зазначив, що ще за попереднього міського голови Романа Заставного він звертався щодо продовження договору оренди на земельну ділянку, в чому йому було відмовлено. Такий же результат звернення був і до діючого мера Сергія Надала. «Міська рада попередньої каденції прийняла рішення не продовжувати оренди на 0,8 га землі під стоянку, а вже рада цієї каденції вирішила передати землю у комунальне підприємство», – зазначив М. Левицький.

Наразі члени Спілки автомобілістів ще раз звернулися до міського голови С. Надала, щоб той невідкладно втрутився у ситуацію та припинив злочинне рейдерство.

У Тернопільській міській раді визнають, що тернополянам, які втратили місця на стоянці, завдано певних незручностей, але є концептуальне рішення щодо створення на місці стоянки комунального ринку.

– У Спілки автомобілістів ще минулого року закінчився договір оренди на дану земельну ділянку, – каже начальник управління торгівлі міськради Василь Хомінець. – Депутати міської ради прийняли рішення на цій території облаштувати комунальний ринок. На сьогодні завершуються роботи по оформленню документів, і я сподіваюся, що до кінця липня на цій території ринок на 200 місць розпочне працювати. Нам вкрай важливо забрати торгівців з проїжджої частини та тротуарів на вулиці Шептицького і перемістити їх на цивілізований ринок. Невдоволення частини людей, які роками зберігали автівки на цій стоянці, можна зрозуміти, але ж ми ні в кого не відбираємо землю, а лишень створюємо на міській землі ринок.   

У міській раді журналістам «Номер один» також повідомили, що на перших порах планувалося взамін Спілці автомобілістів надати іншу територію для стоянки за приміським автовокзалом. Однак для облаштування заболоченої місцевості ні в бюджеті міста немає потрібно суми (за орієнтовними підрахунками, необхідно до 1 млн. грн.), ні в громадської організації.

P.S.:Не так давно стало відомо, що на частині ще однієї стоянки Спілки автомобілістів на «Східному масиві» облаштовується так званий ринок будівельних матеріалів.

Віталій Попович, «Номер один»

Коментарі  

 
+1 #2 Микола 13.07.2011 12:45
було написано звернення письмове від людей автостоянки по Шептицького-відповідь ігнорована! Сьогодні,13.07.2011р. на 20.00год вечора запрошено на зібрання людей на стоянці по Шептицького (звернення було надіслано через канцелярію міської ради)! Прийде чи не прийде? Робіть ставки))))
Цитувати
 
 
+1 #1 Вадік 08.07.2011 17:21
http://www.numberone.te.ua/?page=consult&consultid=1278 почитайте в газеті " Номер один"!!!
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.