Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Про побиття азербайджанцем  з українським паспортом двох дівчат знає вже вся України. Про це писали провідні видання країни і Азербайджанські сайти.  Також активно цю подію обгворюють у соцмережах. А співвітчизники Меджидова вважають, що він має на колінах просити вибачення у побитої дівчини.

І брат Анара, і очільники спільноти азербайджанців у Тернополі просять вибачення за те, що чоловік застосував силу до жінок. Проте рідні пана Меджидова заперечують, що він бив тернополянок. Сам конфлікт, як переконують, виник з вини дівчат. Постраждалі говорять інше.

Відтак рідні Анара Меджидова, якого тернополянки звинувачують у побитті та залякувані, розповіли іншу версію подій. Мубаріз Меджидов, брат Анара, переконаний, що події, які трапились 9 травня у Тернополі, спровокували самі дівчата.

“Дівчата почали принижувати”

Азербайджанці визнають, що Анар повівся з дівчатами неправильно, і засуджують його вчинок.

- Застосовувати силу до жінок – негідно, – каже старший брат Анара Мубаріз Меджидов. – Він їх не бив, як розповідають, але силу застосував. Анар визнає, що цього не можна було робити. Я, як старший брат, прошу вибачення за його вчинок. Таку поведінку засуджують і члени нашої общини, і наші рідні. Чоловік повинен поважати жінку. У нас так прийнято.

Пан Мубаріз розповів, що події того вечора у пресі та Інтернеті описали однобоко і необ’єктивно. Чоловік переконує, що конфлікт спровокували саме тернополянки.

- Жодної спроби знайомства чи залицяння не було, – каже брат. – Я говорив і з Анаром, і зі свідком. Вони розповіли, як там було. Дівчата йшли повз брата, який виходив від знайомого стоматолога. Виходили й двоє африканців. Дівчата без причини почали принижувати їхню національну гідність. Вони сказали: “Фак нігер”. Брат зробив їм зауваження. Спитав, чого так людей називають. Вони почали його обзивали. Він не стримався, підійшов до однієї з них і схопив за волосся. Це все було у приміщенні “України”. Друга дівчина підійшла ближче, і він її штовхнув. Дівчина впала.

Тернополянки, за словами чоловіка, вийшли на вулицю. Там пішли в один з пабів і викликали своїх друзів.

- Брат не бив жінок ногами чи кулаками, – розповідає Мубаріз Меджидов. – На вулиці він взагалі їх не чіпав, пішов до машини. Вибігло 15 чоловік і почали бити та принижувати брата. У нього синці і травми обличчя. Згодом він зняв побої, написав заяву. Уже відкрили кримінальне провадження.

Анар не погрожував дівчатам чи свідкам інциденту ані у відділі міліції, ані згодом, наполягає брат.

- Які погрози? – питає чоловік. – Там же міліція. Брат був тверезим, бо не п’є і не курить. Майже вся історія дівчат – вигадана. Вони ж зі “Свободи”. А як вони поводяться з людьми іншої національності, усі добре знають. Навіщо так? Це неправильно.

У кожного - своя версія

І сам Анар, і його рідні мають намір знайти порозуміння з тернополянками. Розповів пан Меджидов і про особисте.

- Я в Україні вже 27 років,- каже пан Мубаріз. – Інвалід Збройних Сил Украни. Маю дружину, дитину. Анар тут уже 17 років. Також живе у громадянському шлюбі і виховує сина, якому п’ять років. Маємо бізнес і тут, і за кордоном. Він зовсім не пов’язаний з ринком. Узагалі до нього стосунку не маємо. Ми поважаємо людей і закони. Тому через те, що сталось і відбувається тепер, дуже прикро. Я жалкую, що так сталось.

Тепер є два кримінальних провадження. Одне – проти Анара Меджидова, інше – за фактом побиття, адже, як переконує іноземець, постраждав він сам. З камери тимчасового тримання його відпустили під домашній арешт чекати суду. Дівчата, які наполягають, що Анар їх побив, лікуються. Одна – вдома, інша – в лікарні. Версія, яку розповів пан Мубаріз, відрізняється від пояснень потерпілих. Вони наполягають, що і побої, і залякування були. А почалось усе з грубого залицяння Анара, на яке вони так само грубо відповіли. У кожної сторони є свої свідки. Щоправда, у потерпілих їх більше.

Чим закінчиться ця історія, наразі невідомо. Адже тривають досудові розслідування. Тим часом на інцидент відреагували й очільники азербайджанської громади в Україні.

- Я вважаю, що Анар був неправий, і прошу у дівчат вибачення, – сказав голова азербайджанської громади Криму Рагім Гумбатов. – Вважаю, що Анар Меджидов зобов’язаний на колінах просити вибачення у дівчини, на яку підняв руку. Повинен також відшкодувати їй моральні та матеріальні збитки, пише 20 хвилин

        alt        

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.