Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Вчора ми писали, що В Тернополі новий скандал – Надал з підлеглими знову цинічно забирають в людей землю

«Ситуація, що склалася навколо земельної ділянки площею 0,6 га на вулиці Будного це є рейдерська атака зі сторони людей, які незаконно облаштували там стоянку і до сьогоднішнього дня користуються землею без дозвільних документів, - відзначив Олег Фляк, директор КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради. – 22 березня цього року на сесії було прийнято рішення про передачу даної ділянки комунальному підприємству, 24 травня цього року з Міністерства юстиції ми отримали витяг з державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію прав та їх обтяжень. Тобто ми маємо документи на цю землю і сплачуємо податки».

За словами заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Камінського, найближчим часом буде проведено демонтаж малої архітектурної форми на вулиці Будного, яку встановили колишні орендарі.

«По-перше, термін оренди з товариством закінчився і міська рада відповідним рішенням не продовжила його, по-друге попередні орендарі використовували ділянку не за цільовим призначенням, адже у документах йшлося про облаштування промислового ринку, але аж ніяк не стоянки, - зауважує Володимир Камінський. – Знову ж таки, на засіданні виконкому прийнято рішення про демонтаж незаконно встановленої малої архітектурної форми на даній земельній ділянці. Крім того, КП «Підприємство матеріально-технічного забезпечення» Тернопільської міської ради, має усі необхідні документи на користування земельною ділянкою площею 0,6 га на вулиці Будного, а власником даної ділянки є громада міста».

З цього приводу прокуратура міста Тернополя озвучила свою позицію.

17 вересня 2012 року за №90-7906 вих/12 прокуратурою міста Тернополя принесено протест на рішення двадцять другої сесії Тернопільської міської ради шостого скликання №6/22/151 від 6 липня 2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6 га для розташування промислового ринку за адресою вул. Будного ТзОВ «Тернопільський речовий ринок».

Підставою прокурорського реагування стало порушення вимог земельного законодавства, а саме: відсутність засвідченої нотаріально письмової згоди попереднього землекористувача – управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, на вилучення у нього земельної ділянки площею 0,3160 га по вул. Будного, яка оспорюваним рішенням передана в оренду ТзОВ «Тернопільський речовий ринок».

Таким чином, Тернопільська міська рада прийняла рішення №6/22/151 від 6 липня 2012 року «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6 га для розташування промислового ринку за адресою вул. Будного ТзОВ «Тернопільський речовий ринок» всупереч вимогам ч.2 та ч.6 ст.123 Земельного кодексу України, яким передбачено, що особа, зацікавлена в одержанні у користування земельної ділянки із земель державної або комунальної власності за проектом землеустрою щодо її відведення, до відповідного клопотання повинна додати письмову згоду землекористувача, засвідчену нотаріально (у разі вилучення земельної ділянки).

Рішенням Тернопільської міської ради №6/25/44 протест прокурора міста Тернополя задоволено.

        

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.