Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Не секрет, час від часу влада Тернополя публікує вигідні для свого іміджу рейтинги та замовляє фільми про "досягнення" свободівців у керівництві містом. І в таких випадках Тернопіль показано як одне з кращих, затичніших, чистіших міст в країні.  А от солідне міжнародне видання оприлюднило результати власного дослідження, і зясувалося, що в Тернополі зовсім нездало навіть з інфраструктурою

Донецьк другий рік поспіль стає найпривабливішим для бізнесу містом в Україні за версією Forbes. Тернопіль же посів у рейтингу аж 24-те місце з 32-х.

Столиця Донбасу продовжує облаштовуватися, а наявність в ній штаб-квартир кількох найбільших роботодавців країни служить магнітом для талантів з інших регіонів, включаючи Київ. Не дивно, що Донецьк – одне з небагатьох українських міст, якому вдалося зупинити спад населення. Втім, незважаючи на зримі зміни на краще, Донецьку ще є до чого прагнути в плані інфраструктури. Він, наприклад, відстає від інших великих міст за кількістю торговельних площ на душу населення. Абияк йдуть справи з відкритістю для інвесторів і загальним бізнес-кліматом, що робить Донецьк залежним всього від пари циклічних галузей і бізнес-груп.

Ще один містом, що активно змінюється, є Вінниця – воно піднявся в рейтингу на кілька сходинок. Місто – одне з лідерів за темпами зростання середньої зарплати і обсягів реалізації промислової продукції. У плані впровадження різних інновацій, у тому числі системи електронного управління, Вінниця може слугувати прикладом не лише для інших обласних центрів, а й для столиці. Правда, наявність Wi-Fi в трамваях не робить місто інфраструктурно привабливим. У Вінниці старий аеропорт, замало готелів та торгових площ.

У цілому містам в рейтингу є куди рости: за інтегральним показником лідер набрав тільки 85 балів зі 100 можливих.

Додамо, що найвищу кількість балів Файне місто отрмало за показником економічної стійкості та людського капіталу, а найнижче було оцінено інфраструктуру.

Як рахували

Рейтинг відображає привабливість українських міст для компаній, що працюють на споживчому ринку. Київ не увійшов у дослідження – на регіони дивилися з точки зору інвестора зі столиці або іноземного інвестора. Цього року проаналізували 20 соціально-економічних параметрів обласних центрів і міст з населенням понад 200 000 чоловік, додавши показники динаміки середньої зарплати і чисельності населення.

Міста ранжовані за сумарною кількістю балів, отриманих за п’ятьма групами показників. Вагу кожної з груп було визначено за результатами опитування представників банківського сектора, роздрібної торгівлі та громадського харчування. По кожному з 1820 показників місто отримувало від 1 до 4 балів.

Показники

Людський капітал:чисельність населення на 1-е січня 2013 року, зміна чисельності населення з 2001 року, рівень злочинності в 2012 році (кількість тяжких злочинів на душу населення), освіченість (кількість державних ВНЗ III – IV рівня акредитації, частка населення з повним вищою освітою).

Купівельна спроможність. Добробут:середня зарплата в 2012 році, зміна середньої зарплати в порівнянні з попереднім роком, вартість житлової нерухомості.

Інвестиційний клімат: розвиток малого бізнесу (надходження єдиного податку на душу населення в 2012 році), відкритість міста до сторонніх інвесторів (рівень проникнення загальнонаціональних торговельних мереж за підсумками минулого року, прямі іноземні інвестиції на душу населення), відкритість міської влади (наявність системи електронного управління ), вплив обладміністрацій (м’які чинники інвестиційної привабливості за даними рейтингу Держінвестицій).

Економічна стійкість. Ділова активність:динаміка надходжень до міського бюджету в 2009-2012 роках, динаміка зареєстрованого безробіття і цін на житло, промвиробництва в 2012-му, зростання кількості магазинів торговельних мереж національного масштабу.

Інфраструктура і комфорт:наявність міжнародного аеропорту, кількість міжнародних та національних автомобільних доріг, число готелів від трьох зірок і вище, час у дорозі від Києва, розвиток громадського харчування, торговельні площі на душу населення.

Цього року додаткові бали нараховувалися Донецьку, Львову і Харкову, чиї аеропорти були реконструйовані до Євро-2012.

 Forbes

                

Коментарі  

 
+1 #1 бюджетники 27.08.2013 12:02
соромно за тернопільщину.БЮДЖЕТ НЕ ПРИЙНЯТИЙ...
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.