Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Мешканці будинку на проспекті Злуки, 37, обурюються тим, що робиться у них під вікнами. Люди вимагають забрати дерев’яну споруду, яку адміністрація бару, що навпроти, встановила біля їхнього будинку. Погодження у ЖЕКу, запевняють тернополяни, власниця закладу отримала незаконно.

Василь Попик, мешканець будинку на Злуки, 37: «Територія належить нашому будинку. Вона взяла документи 1975 року, на яких ще нашого будинку нема намальованого. 6-й ЖЕК їй дав дозвіл. Значить, тут прибирає наш ЖЕК. Ми тут живемо, але, виявляється, ми землею не користуємося. Вони зробили дуже хитро. Тоді почали будувати, а вона сказала: «Що би ви не казали, що би ви не робили – буде по-моєму». І вона абсолютно не звертає на нас реакцію. Вона тут собі сидить, часом курить, і сміється з нас, що ми тут рішаємо питання якісь. Вона каже, що «все одно воно буде стояти і буде по-моєму»».

Допомогти вирішити проблему мешканці Злуки, 37, попросили і депутата Тернопільської міськради. І хоча по цьому округу обрано представника від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», захистити права обурених громадян погодився депутат від «Партії регіонів». Костянтин Баранов звернувся за роз’ясненням у контролюючі органи. Управління торгівлі та Муніципальна поліція підтвердили слова мешканців будинку.

Костянтин Баранов, депутат міськради: «На моє звернення вони провели рейд і виявили, що дійсно літній майданчик збудовано незаконно. Далі адмінкомісія буде виносити штраф. Поки що ця споруда не демонтована. Але я зроблю все можливе, що від мене залежить, щоби все-таки цю справу довести до кінця. До мене звернулися жителі цього будинку як до депутата міської ради через те, що депутат-мажоритарник, як вони мені сказали, не допомагав їм у цьому питанні».

Позбутися дерев’яної споруди мешканці Злуки, 37, хочуть не заради земельної ділянки під нею. Їх хвилює моральна сторона такого вчинку. Адже клієнтами встановленого об’єкту є переважно любителі випити. Після певної дози алкоголю, розповідають мешканці, відвідувачі закладу загаджують прибудинкову територію.

Василь Попик, мешканець будинку на Злуки, 37: «Під тією березою зроблений туалет. Тут виходять ввечері, вночі мужчини. Він стає собі коло берези, скидає штани і робить свою справу. У нас тут і діти, і всі. Дивляться через вікно – постійно така картина! Ну що я буду – кричати, бити його? Вони собі роблять, що хочуть. А як буде цей бар – де буде туалет? Де вони будуть ходити? Про це хтось думає? Думають тільки про гроші! Ми не для того живемо в нашій державі, щоб отакі люди нами керували, і наші діти мають на таке дивитися, вчитися».

Натомість співвласниця бару «Кураж» запевняє, що дерев’яна споруда встановлена законно. І всі необхідні документи на неї є.

Світлана Осарчук, співвласниця бару «Кураж»: «Бар «Кураж» виготовив усі належні документи на Чалдаєва, 1, на дві літні площадки. Тобто 34 квадратні метри – це біля «Куражу» попід стіну. І дорога не розділяє вулицю Чалдаєва, 1. Це є пожежний виїзд, на який в мене є підтвердження. Там теж є 50 квадратних метрів літнього майданчика».

Світлана Осарчук переконує, що споруду встановили тільки на літній сезон. І вже 15 жовтня будівлю демонтують.

Але мешканці все одно не розуміють, як міська рада могла дати дозвіл на такий заклад під їхніми вікнами. У свавілля діючої влади, каже Василь Попик, важко повірити.

Василь Попик, мешканець будинку на Злуки, 37: «Мені чому дуже прикро? Тому що я так все агітував за нашу владу, за демократичність у вільній нашій державі. І я все підтримував «Свободу» – від першого і до останнього дня. Коли мені сказали, що то є підписано нашою владою, я не вірив. Мені так прикро було. Думаю: «Ну як так?» Наша влада, яку ми вибирали, – і вони так роблять. Ну не може такого бути. Я не вірив до сьогоднішнього дня, що то наша влада могла дати такий дозвіл».

ІНТБ

Коментарі  

 
+2 #1 Сергій 18.07.2011 09:27
>>>>«Ну як так?» Наша влада, яку ми вибирали, – і вони так роблять. Ну не може такого бути. Я не вірив до сьогоднішнього дня, що то наша влада могла дати такий дозвіл».
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.