Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Денис бачив дивний і моторошний сон - людські ембріони, від моменту зачаття, проходили всі стадії розвитку. І було чітко видно, як вони поступово набувають звичного вигляду немовляти. А потім вони народжувалися, росли, плакали, сміялися, пробували повзати, вперше говорили "мама", хворіли, розбивали коліна, ходили в яслі, дитячий садок, школу, ховали  щоденники, вперше закохувалися, поступали до ВУЗів, працювали, одружувалися, виховували власних дітей, тішилися внуками, старіли, вмирали...

Все це супроводжував монотонний голос:  “Виправдання аборту немає. Жодна з причин не є вагомою. Святий обов’язок жінки - зачати, виносити, народити і виховати дитину. Так розпорядився Вищий Розум. Цього хоче Творець. Це є природнім. Жінка, котра відважується на аборт і чоловік, який підштовхує її до цього - протирічять Законам Життя. Ідуть проти  волі Всевишнього ...

... - Ей, друже, прокинься! - хтось шарпнув Дениса за плечі. - Знайшов місце  для  спання. Ну ти даєш!  

Денис протер очі й побачив свого товариша Віктора. Ще не зовсім отямившись від  сну, пробурмотів  спантеличено:

- Вибач, я дві ночі не спав, перенервувався. От і заснув. А де я? І що ти тут робиш!?

- Працюю! - розсміявся товариш. - А ти хвилин сорок тому привів сюди дружину, а  сам залишився у передпокої чекати.  

Денис озирнувся навколо і його погляд зупинився на вивісці над білими дверима: "Гінекологічне відділення." Збагнувши, що все побачене тільки сон, хлопець, сам не  розуміючи чому, запитав:

- Слухай, а скільки жінок приходить сюди щодня? Не для перевірки, а ... Ну, ти сам  розумієш!   

Віктор подивився на товариша, зітхнув, посмішка щезла з обличчя.  

- Для чого тобі це? Якщо я назву тобі цифру - ти будеш шокований. Коли я почав  працювати тут, то думав, що ніколи не привикну до тієї кількості жінок та дівчат, котрі  були пацієнтками нашого абортарію. Шокуючі  цифри, повір  мені. І це  тільки  ті, хто, так би мовити, пройшов через мої руки. А є інші лікарі, інші абортарії, підпільні та  легальні. У кожному місті, великому чи малому. І майже у кожному селі є різноманітні  бабки - знахарки, котрі нестільки допомагають, скільки калічать жіночі організми ... 

- І все ж, скільки щодня робиться абортів? - не витримав Денис. 

 -Та ніхто і ніколи тобі навіть приблизної кількості не скаже! Колись я для себе спробував підрахувати, і ледве не збожеволів, коли зрозумів, що вимір йде на десятки тисяч! Щодня! Щоденно ми, люди, вбиваємо десятки тисяч подібних собі! А те, що вони вже маленькі люди, немає  жодних сумнівів. 

Вже наприкінці другого місяця у зародка б’ється сердечко. Він має плечі і ноги із  зачатками пальців. Кісточки починають замінювати хрящі. А в кінці третього місяця у  нього розвиваються органи, функціонує кровообіг і сечева система; печінка  виробляє жовч; статеві органи вже розвинуті, хоча стать визначити важко. А аборт, у  переважній більшості випадків, роблять якраз у цей період - другий-третій місяць  вагітності. Ось  так! Ну, що? Страшну картину я тобі намалював?

- Жахливу! - видавив  з себе Денис.    

- А найстрашніше, для мене принаймі, продовжив Віктор, - що те маленьке ненароджене створіння  немає  жодного  шансу на порятунок, якщо вже жінка відважилася на аборт. Тому я і  залишив спеціальність гінеколога і перевівся в інше відділеня. 

- Невже ти не пробував відмовляти своїх пацієнток!? - знову запитав Денис.

-Та я переконував їх, як міг!Говорив те, що й тобі! Просив,плакав,благав,залякував.Вони погоджувалися з моїми словами, теж плакали ... і лягали у гінекологічне крісло, виправдовуючись: "...Та у нас вже є дитина ...  Ми не можемо собі дозволити ... Я не виховаю сама ... Мені зараз непотрібна обуза ..." Причини були  різні, але  всі, без  винятку, безглузді. 

- Але це ж  жорстоко, це божевілля! Яке ми маємо право!?... 

- А де зараз твоя дружина? - перебив товариша Віктор. – До речі, ти дарма чекаєш. Все нескоро закінчиться. Твоїй ще навіть анестезію не робили.   

Денис подивився затуманеним поглядом на товариша.  Перевів погляд у вікно - там буяв кронами невеликий парк і щебетали пташки. Денис раптом схопив  Віктора за руку і промовив здушеним голосом:  

- Скажи моїй дружині, що я передумав! Будь-ласка! Скажи їй, нехай нічого не  робить! Нехай виходить звідти! 

Хлопцем трясло,немов у лихоманці. Віктор полегшено зітхнув, розуміюче кивнув і попрямував у гінекологічне  відділення ...

Через декілька  хвилин  Денис з дружиною сиділи у невеличкому сквері  і свіжий  березневий вітерець охлоджував їхні розпашілі голови. Денис поцілунками  висушував  сльози  полегшення  та  радості  на обличчі своє  дружини. Звідусіль  чувся  веселий  щебіт перших весняних птахів. А навпроти, з  вікон пологового будинку, щасливі  матері показували  неменше щасливим татусям крихітні біленькі згортки ...

Віталій Гнатюк

 

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.