Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Наслідки непроведення сесій Тернопільської облради:

8 місяців без сесії

            Ситуація, що склалася навколо проведення ІІ пленарного засідання 45 сесії облради, є серйозною загрозою для області в цілому. Чергова спроба провести пленарне засідання 2 липняне вдалася. Знову не було кворуму. Програма «Віче» зареєструвала  лише 55 депутатів:  із фракції «ВО «Свобода» – 6 із 34, «ТОО Єдиний Центр» – 15 із 17, «Партії регіонів» – 13 із 14, «Української Народної Партії» – 9 із 11, «Нашої України» – 6 із 7, «Блоку Литвина» – 5 із 5, позафракційний 1 із 1. Аналогічна ситуація відбулася 19 липня – «ВО «Свобода» – 0 із 34, «ТОО Єдиний Центр» – 14 із 17, «Партії регіонів» – 13 із 14, «Української Народної Партії» – 10 із 11, «Нашої України» – 4 із 7, «Блоку Литвина» – 2 із 5, позафракційний 1 із 1. Зрозуміло, хто блокує проведення сесії і несе відповідальність за усі спричинені наслідки.

Наслідки непроведення сесій облради:

через неприйняття бюджету 2013 року не профінансовано:

-         дотації – 6,7 млн. грн.;

-          надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення – 7,1 млн. грн.;

-         субвенцію на проведення виборів сільських голів – 542,6 тис. грн.;

-         будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності  - 28, 9 млн. грн.;

-         покриття кредиторської заборгованості бюджетних установ суму понад 3 млн. грн. по загальному фонду та 4,7 млн. грн.  по спеціальному фонду;

-         втрачено за січень-липень 1,4 млн. грн. доходів у зв’язку з неможливістю розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках банку.

Крім цього, статтею 79 Бюджетного кодексу України до прийняття рішення про місцевий бюджет на поточний бюджетний період забороняється здійснювати капітальні видатки. А це 7,4 млн. грн.,

Не отримують:

-  1,5 млн. грн. КП перинатальний центр «Мати і дитина»;

- 0,3 млн. грн. на реконструкцію поліклініки КП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер»;

- 0,1 млн. грн. на реконструкцію покрівлі будинок-інтернат у с. Петриків;

- також дев’ять закладів освіти (в тому числі – школи-інтернати) – 0,9 млн. грн.,

- в десять установ професійно-технічної освіти – 1,5 млн. грн.,

- два училища культури – 0,7 млн. грн.

Всього на суму 3,5 млн. грн. За рахунок цих коштів планувалося в канікулярний період здійснити капітальний ремонт котелень, ремонт та перекриття даху в учбових корпусах, ремонт та утеплення фасадів в  установах професійно-технічної освіти, здійснити придбання котлів з високим коефіцієнтом корисної дії.

Таким чином неприйняття бюджету несе за собою загрозу підготовки навчальних закладів до осінньо-зимового періоду.

За умови фінансування згідно з тимчасовим розписом видатки загального фонду обласного бюджету будуть на 47,8 млн. грн. менші від передбачених у проекті бюджету.

За перше півріччя обласні установи недоотримали 38 млн. грн., зокрема, установи освіти – 13,6 млн. грн., охорони здоров’я – 13,8 млн. грн., соціального захисту та соціального забезпечення – 6 млн. грн., культури – 2,5 млн. грн., фізичної культури і спорту – 1 млн. грн.

Це далеко не всі проблеми, які виникли в зв’язку з тим, що частина депутатів обласної ради блокують проведення сесій та прийняття бюджету.

До прикладу майже 20 суб’єктів підприємницької діяльності у зв’язку із непроведенням сесій не можуть отримати дозволи. Таким чином відсутні надходження до бюджету, а це в середньому 1,5 – 2 мільйони із кожного.

Не отримали законного дозволу на продовження користування угіддями і тернопільські члени Українського товариства мисливців та рибалок, адже легітимність погодженого депутатськими підписами проекту рішення викликає серйозні сумніви.

 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.