Нове на сайті:
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми В Тернополі справу ще одного "перевізника" передали до суду Захисники з Тернополя, які повертаються з фронту з пораненнями, отримують 10000 грн на реабілітацію - Сергій Надал Як на Тернопіллі "борються" з розкраданням бюджетних коштів при закупівлях

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Джинса таки добралася до Тернополя…

І зараз не йдеться про якихось загальнодержавних політиків чи їхніх прихвоснів на місцях. Цього разу ми помітили, що джинсою почали займатися… місцеві благодійники!

Саме так! Нікому не відомий раніше благодійний фонд «Оберіг добра» ні з того, ні з сього опублікував минулого тижня низку однакових матеріалів в ряді місцевих ЗМІ про те, як він опікується дитячим садочком №18 у місті Тернополі, під однаковим заголовком “Оберіг добра” комп’ютеризував тернопільську гімназію імені Франка та школу №16. На черзі модернізація дитсадочка".

Хоча вислів "ні з того, ні з сього" тут не дуже доречний. Бо якщо знати, про що мова, то ця джинса досить легко пояснюється.

Адже садочок №18 у Тернополі, навколо якого й так було багато скандалів та чуток, мали відкрити ще тижнів два тому. Згодом урочисте відкриття переносили і до сьогодні не відомо точно, коли його все ж відкриють. А батьки, діти яких не пішли в садочок, стурбовані.  Тому й громадськість потрібно було якось заспокоїти. Тому й зявилися ці оптимістичні матеріали.

Але, як нам відомо з поінформованих джерел, з відкриттям садочку не все так просто. І якщо наша інформація вірна - то його відкриють не скоріше, аніж відбудеться чергова сесія Тернопільської міськради, на якій має бути узгоджене одне рішення, потрібне, як стверджують наші джерела в мерії ... народному депутату від ВО "Свобода" Михайлові Головку.

Або ж напередодні пленарного засідання, коли той же нардеп отримає тверду обіцянку, що лобійоване ним питання буде гарантовано вирішене на його користь.

А тепер по порядку.
Як видно на фото, влітку у садочку і навколо ремонтували практично все: міняли вікна, дах, благоутроюювали територію. Свідки, що надіслали нам ці фото стверджують, що на території садочка бачили людей земельного олігарха Гути. Ніби то вони відповідають за ремонт приміщення дошкільного закладу, а матеріали їм підвозили на автомобліях з логотимом "Мрія".

Ми вирішили і собі поцікавитися, звідки ростуть ноги такої піар-активності…

І як завжди, віднайшли цікаву інформацію…

По-перше, за дивним збігом обставин, перед капітальним ремонтом дитячого садочка, керівництво міста звільнило з роботи завідуючу цього дошкільного закладу.

А по-друге, як стверджують наші джерела в міській раді, благодійний фонд (має відношення до мільйонера-аграрія І.Гути) капітально ремонтує дитячий садочок міської ради (міський голова Сергій Надал) в обмін на остаточне закріплення нардепу М.Головку земельної ділянки на березі ставу для влаштування ресторану.

А про те, як Головко захищав бізнес І.Гути і виносив пачки документів, щоб вони не стали об’єктом перевірки податкових органів, знає вже вся Україна. Тоді це був той мало поширений випадок, коли нардеп-мажоритарник відкривав свою громадську приймальню в бізнес-офісі аграрія, абсолютно не бентежачись, що це зовсім не його округ.

Іншими словами, Головко "кришує" бізнес Гути, а той робить ремонт в садочку, Надал економить бюджетні гроші і забезпечує позитивне голосування за рішення сесії міської ради про остаточне закріплення земельної ділянки під суддівською вежею все тому ж Головку, про що ми писали в матеріалі
"Народний депутат свободівець Головко отримав землю під свій ресторан на набережній Тернопільського ставу" .

Згодом, ця тема отримала продовження в статті  Нардеп Головко допомагав отримати землю біля Тернопільського ставу своєму другові

Адже саме в тій статті ми навели факти стосовно того, що повязує  Головка і керівнитво компанії  "Мрія" (дружба із студентської лави на Факультеті міжнародного бізнесу та менеджменту ТНЕУ, випускниками якого є обоє синів Гути Андрій і Микола, Владислав Луговський (права рука керівника «Мрії» та, власне, сам нардеп, який так гаряче "вмішується" у все, що має стосунок до компаній мільярдера з Васильківців Івана Гути).

А тим часом садочок, який все обіцяють от-от відкрити, і далі ремонтують. І до слова, за цей ремонт жодної похвали благодійникам від міської влади віднайти так і не вдалося.
Але найсмішніше, що про цей фонд, «Оберіг добра», жодної інформації в мережі Інтернет нам знайти теж не вдалося (є тільки с/г підприємство з такою назвою у Збаразькому районі)

Також назва цього фонду  була на слуху більше місяця тому, коли виник скандал у пресі довкола садочка №16.
Тобто фонд, який, начебто оперує, мільйонами і цікавиться комунальним майном Тернополя, більше того – приміщеннями навчальних і дошкільних закладів, навіть немає представництва чи свого веб-порталу. Не кажучи вже про той факт, що в мережі немає згадки ані про його засновників, ані про керівнцтво, ані про контакти. І тільки посилання на скандальні або ж платні статті на сайтах, в яких він згадується.
Тому й не дивно, що ширяться чутки, що цей фонд фінансується компанією «Мрія», яка належить Герою України, мільярдеру Івану Гуті. Нещодавно це фактично підтвердила одна з чиновниць Тернопільської міськради, яка розповіла, що благодійний фонд «Оберіг добра» – це структура, дотична до одного з агрохолдингів.

Коло замкнулося?

Похиляк говорить одне, а в агрохолдингу зовсім інше

А наостанок наведемо уривок з матеріалу наших колег з сайту Тернопільська липа кількатижневої давності: «Як розповіла начальник управління освіти та науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк  «Рішення про ремонт дошкільного закладу №18 задокументовано, прийнято рішення про двосторонню угоду-співпрацю між благодійним фондом «Оберіг добра» та Управлінням освіти і науки Тернопільської міської ради. Таким чином, на базі цього дитячого садка буде створено навчальний заклад нового типу. Дана благодійна організація здійснює подібні проекти. В Києві є такий оновлений садочок. Пункт 2.3 угоди говорить, що жодних змін власності та підпорядкування, у зв’язку з ремонтом, не відбудеться. Заклад залишатиметься комунальним у підпорядкуванні управління освіти і науки». І кошти, за словами Ольги Петрівни, у ремонт вкладають не малі – 2 мільйони гривень.
Однак, як з’ясував наш кореспондент, побувавши на одній із зустрічей педагогічного колективу та батьківського комітету садочка №18 із представниками благодійного фонду «Оберіг добра», жодного стосунку до фінансування ремонтних робіт вони не мають. У будь-якому випадку, так заявила перед присутніми пані Христина, яка проводила цю зустріч. За її словами, усе здійснюється «за кошти інвесторів».
Відшукати меценатів-інвесторів не допоміг і офіційний інформаційний запит, який «Тернопільська липа» подала до агрохолдингу «Мрія». Як стверджує керівник управління комунікацій агрохолдингу Ірина Соляр, цитуємо: «Безпосередньо «Мрія» не є ініціатором ремонту дитячого садочка №18. Наскільки мені відомо, ремонт ініціювала благодійна організація «Оберіг добра». В числі спонсорів цієї організації є працівники «Мрії». Це їхнє власне бажання та ініціатива. Сама компанія не має до цього відношення».
Таким чином, коло замкнулося і залишається тільки просто подякувати працівникам «Мрії», які «висловили власне бажання та ініціативу», аби допомогти покращити умови перебування, навчання і виховання юних тернополян у дитячому садочку №18.

     alt     

alt

 

Коментарі  

 
+1 #4 Христина 07.10.2013 11:52
Сам ти мудак. За півтора місяці там не тільки щось пофарбували, а все з нуля зробили. Зробили, відкрили і то не вгодили. Тому і живемо так бідно в країні, бо такі мудаки як ти на кожному кроці.
Цитувати
 
 
0 #3 1111111 12.09.2013 13:07
садочок для VIP діток працівників агрохолдингу....
Цитувати
 
 
0 #2 от б... 11.09.2013 22:52
а дійсно, вже середина вересня, чому садочок не працює, не повірю що за ціле літо маючи такі гроші не встигли зщось там пофарбувати, мудаки :-?
Цитувати
 
 
0 #1 обєктивно 11.09.2013 12:06
згадаєте мої слова - там незабаром будуть офіси гути, не в самому садочку звісно, точніше - не в цілому
Цитувати
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.