Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, що на вулиці Корольова, 6, створене та працює незаконно.

Один з найнебезпечніших видів боєприпасів знайшли у центрі Тернополя. 82 міліметрову радянську мінометну міну під час ремонтних робіт біля житлового будинку на вулиці Руській, 18, викопали працівники ЖЕКу, повідомляє ІНТБ

Іван Дручок, начальник ТОВ «Мрія»: «Мої хлопці викопали снаряд часів війни. Робота не є планова, це є аварійна розкопка, яку ми змушені зробити, щоб недопустити затоплення підвалу та руйнації будинку».

Такі «подарунки» з часів війни для тернопільських рятувальників не є несподіванкою. Щоб безпечно вилучити міну, піротехнікам евакуйовувати мешканців будинку не довелося. Після вилучення її ліквідують, а місцевість перевірять на наявність інших мін.

Сергій Гоцуляк, заступник начальника групи піротехнічних робіт АРЗ СП УМНСУ в області: «Це один з найнебезпечних видів боєприпасів, тому небезпека є. Тим більше працювала важка техніка – ексвалатор. Радіус розльоту осколків такої міни становить до 400 метрів. У випадку виявлення вибухонебезпечного або підозрілого предмету не можна до нього навіть доторкатися. Краще це місце чимось обгородити і повідомити про знахідку за телефоном 101 або 102».

 

Україна відзначає 10-у річницю візиту Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ. За словами духівників, візит ІванаПавла ІІ для мільйонів українців став моментом духовного піднесення, привніс сподівання на добрі зміни. У Києві та Львові 24-26 червня проходитимуть головні святкування з нагоди такого ювілею. Представники Української греко-католицької та римо-католицької церкви проводитимуть 24-26 червня у Львові зустрічі з молоддю, тематичні вечори, розповсюдять книги, газети і журнали про  Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ, а також розгорнуть виставку фотографій Папи із його висловами. На Тернопіллі  поїздку паломників на святкування у Львів організовує громадський рух «Зарваницька ініціатива».

«Приїзд Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну -це була і досі залишається не пересічною подією. 10 років тому я радів і радію до тепер, що наш народ отримав благословення від такої справді величної людини. Відтак, ми не можемо забути про візит Папи, а маємо щоразу святкувати річниці від того великого дня. Тому громадський рух «Зарваницька ініціатива» не залишається осторонь. Ми, звертатимемося до всіх представників органів виконавчої влади Тернопілля, місцевого самоврядування, аби маскимально сприяти парафіям, єпархіям,  щоб організаційно забезпечити виїзд віруючих українських католиків, і греко-католиків, і всіх бажаючих, незалежно від конфесійної приналежності, на ці урочистості, зокрема на урочисту літургію, яка відбудеться 26 червня у Львові» -  наголосив член громадського руху «Зарваницька ініціатива» Степан Барна.

На таку велику справу, як допомога мешканцям Тернопільщини відвідати святкування у Львові, членів громадського руху «Зарваницька ініціатива» поблагословив Єпарх Тернопільсько-Зборівський Української греко-католицької церкви Кир Василій Семенюк.

«Це надзвичайно важлива подія -приїзд Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну. Це було дуже важливо для нас, бо це був перший візит Папи в Україну, не враховуючи того, що були Папи на засланні. Наприклад, Папа Климентій був на території сьогоднішньої України в Криму. А перший такий візит, пастирський візит і як візит глави держави Ватикан в Україну -це візит Івана Павла ІІ» -розповів духовний провідник громадського руху «Зарваницька ініціатива» отець Іван Гуня.

З вечора п’ятниці, 24 червня, у Львові починаються святкування. Духівники кажуть, що триденна програма буде насиченою та цікавою і для молоді, і для старших людей.

Оголошення для ЗМІ: громадський рух «Зарваницька ініціатива» спільно з Тернопільсько-Зборівська єпархією організовують 26 червня, у неділю, прес-тур для журналістів на святкування у Львів. Виїзд із Тернополя орієнтовно о 8 годині. Акредитуватися усіх охочих просимо до четверга, 23 червня, до 13.00. Запис за телефоном  0677103396, Олена Долинна.

Програма відзначення 10-річчя історичного візиту Блаженного Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну у Львові:

 24 червня (п'ятниця):

П'ятниця присвячена пам'яті єпископа-мученика Григорія (Лакоти). Очолює всі богослужіння Преосвященніший владика Йосафат (Говера) екзарх Луцький;

18:00 - Урочиста Божественна Літургія (парохіяльна Літургія у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, Львів-Сихів);

19:00 - Велика Вечірня з Литією (до Блаженного Священномученика Григорія Лакоти). Велика Вечірня з Литією буде служитися зі стихирами та богослужбовими частинами до блаженного мученика Григорія (Лакоти). Співають Вечірню октет Львівської Духовної Семінарії;

20:00 - молитовний хід/перенесення мощей Блаженного Священномученика Григорія Лакоти до Львівської Духовної Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка 35). Похід відбуватиметься від Храму Різдва Богородиці до Львівської Духовної Семінарії. Буде перенесено частинку мощей блаженного Григорія (Лакоти) на постійне зберігання до семінарії. Основна частина мощей залишається надалі у храмі Різдва Богородиці. В часі походу відбуватиметься читання Євангелій і розважання.

 25 червня (субота):

Святкування зустрічі Папи з молоддю на Сихові. Бере участь Преосвященніший Владика Венедикт (Алексійчук) єпископ-помічник Львівський;

20:00 - духовний концерт. У духовному концерті братимуть участь монаші та священичі колективи: Сестри Милосердя Святого Вінкентія, сестри та брати Чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи), Октет «Теофорос» Львівської Духовної Семінарії, Квінтет священиків Львівської архиєпархії. Концерт відбуватиметься на сцені перед Храмом Різдва Богородиці;

21:30 - молитовні чування. Чування відбуватимуться у формі вервиці з розважаннями, які написав блаженний Іван Павло ІІ. Після завершення: Слово Преосвященнішого Владики Венедикта (Алексійчука) єпископа-помічника Львівського.

 26 червня (неділя):

10:00 -Молитовні розважання про життя Івана Павла ІІ. Провадить о. Миколай Фредина;

11:00 - Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Патріарх Святослав.

25-26 червня:

Футбольний турнір серед парохіяльних команд «Кубок Івана Павла ІІ».

До Тернополя знову приїде «Скрябін».

І не забув похвалити себе і свою команду.

Прокурор розповів де, як і хто розкрадає наше багатство та бере за сприяння злочинів у земельній сфері хабарі.

«Глобальні» реформи в освітній галузі запланувала міська влада.

«У вогні перетоплюється залізо на сталь. У боротьбі перетворюється народ у націю»

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.