Нове на сайті:
У 3 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу в складних неонатальних випадках Обіцяли допомогти "швидко перебігти кордон"... Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів Два роки бореться з онкологією: молодий військовий з Тернополя Дмитро Линва потребує допомоги У 4 закладах Тернопільщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті Як врятувати кошенят в Тернополі, де немає жодного притулку для тварин Відомий журналіст про зневагу до Тернопільщини зі сторони Києва 22 дрони-розвідники передали від Тернополя на передову для окремої механізованої бригади сухопутних військ - Сергій Надал Волонтери «Допомоги армії від Тернополя» доправили передачі на фронт нашим захисникам» - Сергій Надал Сергій Надал повіз на фронт вантажний бус для тернопільських артиллеристів У 7 закладах Тернопільщини можна отримати медичну допомогу при пологах Надал поїхав у зону бойових дій та повіз дрони для захисників В Тернопільському ДСНС на одного інспектора-хабарника стало більше Через бажання мати ставок в заказнику тернополянин має проблеми

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

Для безкоштовного зубопротезування пільгових категорійлюдей, які проживають в обласному центрі,необхідно близько 10 млн. грн.

Як повідомяє сайт Тернпільської міськради, згідно чинного законодавства, Україна гарантує 13-ти категоріям громадян пільгове зубне безкоштовне протезування. Усім пільговим категоріям, окрім осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (I-III кат.), надається зубопротезна допомога (в тому числі ремонт та реставрація зубних протезів) з місцевого бюджету.

На офіційному сайті Тернопільської міської ради оприлюднено заяву міського голови Сергія Надала з приводу розмов про можливе закриття деяких шкіл. Уважно ознайомившись з нею, можна зрозуміти, що керівник обласного центру закликає не вірити ЗМІ, а„рекомендує черпати інформацію з офіційних першоджерел міської ради”. А такими є тільки сайт міськради і газета „Вечірній Тернопіль”. Ось повний зміст заяви, завдяки якій, схоже на те, мер „рекламує своїх”.

3 лютого на запрошення голови обласної ради Олексія Кайди на Тернопільщині перебуватиме Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе.
Окрім зустрічі з місцевим начальством, дипломат має намір відвідати релігійний комплекс у Зарваниці і місто Збараж.
Цікаво, чому саме цей населений пукт? Як вже повідомляв "Тернопільський тиждень”, прогнозується, що саме Збаразький район, цілком ймовірно, замість Володимира Гульовського може очолити колишній віце-президент ФК «Нива», «найвідоміший грузин Тернопілля» Автанділ Мдінарадзе.

Як пояснив перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Коломийчук на  нараді з товаровиробниками та реалізаторами гречки в області, ця фасована крупа має вартувати 14,30 гривень за кілограм.

«Сьогодні ми досягли взаємної згоди з товаровиробниками щодо стабілізації цін на основні види сільськогосподарської продукції, зокрема ми домовились, що максимальна ціна за кілограм фасованої гречки має бути 14,30 гривень  а за кілограм нефасованої - 14 гривень, - зауважив Василь Коломийчук. 

До слова, пачка "пристойних” цигарок зараз коштує 12-15 гривень.

Голова Тернопільскої облдержадміністрації Валентин Хоптян вручив п’ять перших у цьому році шкільних автобусів в рамках реалізації Державної програми «Шкільний автобус» та спільного проекту Світового банку і уряду України, за програмою «Рівний доступ до якісної освіти в Україні».  Нові автобуси отримали Саранчуківська ЗОШ І-ІІІ ступенів Бережанського району, Лопушненська  ЗОШ І-ІІІ ступенів на Кременеччині, Новосільська ЗОШ І-ІІІ ступенів Підволочиського району, Новосілківська загальноосвітньої школа Підгаєцького району та Загір’янська школа Зборівського району.

Дослова,за час дії програми «Шкільний автобус», до сьогоднішнього дня, загальноосвітнім школам області за державні кошти направлено 30 автобусів і за місцеві кошти придбано 28 автотранспортних одиниць.

Кажуть, що наприкінці першого кварталу цього року на Тернопільщину приїде Прем’єр-міністир України Микола Азаров.

А днями голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян “виясняв”, чому і за яких причин в області була практично зруйнована мережа зовнішнього освітлення сіл та селищ Тернопільщини. І в результаті дав доручення відповідним службам та організаціям на нараді із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних служб, управлінь та відомств цю ситуацію виправити. “Першочергово маємо освітити всі центральні напрямки, а до 31 березня – кожен населений пункт,” – наголосив голова облдержадміністрації.

У суботу, 29 січня, мер Тернополя Сергій Надал потрапив у в'язницю.

Щоправда, сталася ця "радісна" для його недругів подія в рамках участі в акції "Епоха", що стала вже традиційною. Але скільки пан Надал просидів — невідомо. Про це прес-служба міської ради не повідомляє.

Акція відбулася в Тернополі в камерах колишнього слідчого ізолятора  КДБ на вул. Коперника в обласному центрі, де зараз розташований музей політв'язнів та репресованих.

Таким чином у Тернополі вже не вперше згадують і віддають шану пам'яті юнакам, які загинули 29 січня 1918 року у бою з більшовицькими військами під Крутами.

З 15 січня розпочався державний технічний огляд автотранспорту 

Згідно зі статтею 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення керування транспортними засобами, які не пройшли техогляду, карається штрафом на суму від 340 до 425 гривень, а за керування транспортним засобом без талона про проходження державного технічного огляду чи з талоном, що не належить цьому транспортному засобу, загрожує штрафом від 170 до 225 гривень.

У кінотеатрі «Перемога» 4 лютого до річниці бою під Крутами  тернопільські пластуни презентуватимуть фільм виробництва Фінляндії та Естонії «Імена в мармурі» (Nimed marmortahvlil).      

Відбудеться 2 сеанси перегляду стрічки о 14.00 год. для школярів Тернополя та о 17.00 год. для всіх охочих. Вхід вільний.

Фільм перекладений українською мовою та розповідає про події в Естонії, що дуже схожі на події 29 січня під Крутами. Показ здійснюється в рамках Молодіжної кампанії "Пам'ятай про Крути!"

Поїздка міського голови у Польщу дала свої результати

Польський досвід надихнув наших чиновників на ряд реформ, серед яких: створення єдиної диспетчерської системи, електронної карти міста та відеоспостереження для найнебезпечніших районів Тернополя.

Делегація відвідала п’ять польських міст: Варшаву, Люблін, Хожув, Катовіце, Краків.

За словами Сергія Надала, всі витрати на перебування тернополян в Польщі взяла на себе сусідня держава. Із міської казни лише виділили кошти на бензин для автомобіля, яким подорожували чиновники, та на відрядження.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.