Нове на сайті:
На Тернопільщині експерт погорів на хабарі Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал Ще 3 нових розвідувальних дрони передаємо на фронт - Сергій Надал У Тернополі СБУ повідомила про підозру черговій колаборантці Прокуратура на Тернопільщині повертає землі громадам вартістю понад 6,7 млн грн На Тернопіллі поліцейська привласнювала наркотичні засоби І знову прихильниця "руського міра" з Почаєва Засудженому за хабар чиновнику з Тернополя дали 5,5 років «Людина року-2023» на Тернопіллі… Вирубав дерева і заплатив за це На Тернопільщині викрито черговий канал переправлення через кордон чоловіків Землі заказника "Товтровий степ" намагаються повернути державі На Тернопільщині вже й за екскурсію по Дністрі вимагали хабар За матеріалами СБУ судитимуть проросійського бойовика, який грабував мирних жителів Херсонщини Лісничому з Чортківщини бажання заробити на ялинках "вилізе боком"

«2% людей – думають, 3 % - думають, що думають. А 95% людей радше помруть, ані ж почнуть думати...»

На основі розробки даних вантажних митних декларацій, отриманих від Держмитслужби України, впродовж січня-квітня 2011 р. зовнішню торгівлю товарами підприємства та організації області здійснювали з партнерами із 82 країн світу. Про це «Номер один» повідомили в Головному управлінні статистики у Тернопільській області.

За січень-квітень 2011 року обсяг експорту товарів становив 64,2 млн. дол. США і збільшився на 61,8% порівняно з січнем-квітнем 2010 р., обсяг імпорту склав 89,5 млн. дол. і збільшився на 87,1%. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило майже 25,3 млн. дол. (за січень-квітень 2010 р. також від’ємне – 8,1 млн. дол.).

Обсяг експорту товарів до країн СНД порівняно з січнем-квітнем 2010 р. збільшився на 55,4%, імпорту – на 48,6% і склав відповідно 14,8 млн. дол. та 5,2 млн. дол., обсяг експорту товарів до країн ЄС – на 64,5%, імпорту – на 79% і склав 47,5 млн. дол. та 71,2 млн. дол.

Серед головних торгових партнерів країн СНД експортні поставки найбільше зросли до Вірменії – у 3,3 раза, Республіки Молдови – у 2,3 раза, Російської Федерації – у 2,1 раза, Білорусі – на 59,7% від загального обсягу експорту. Серед країн ЄС значно збільшились обсяги експорту до Італії, Румунії, Великої Британії, Литви, Іспанії, Німеччини. З країн СНД збільшились імпортні надходження з Узбекистану – у 3,2 раза, Російської Федерації – на 81,7%, Казахстану – на 40,0% та Республіки Молдови – на 27,8%. Серед країн ЄС суттєво зросли обсяги імпорту з Фінляндії – у 31,3 раза, Литви – у 24,3 раза, Данії – у 12,6 раза, Румунії – в 11,9 раза, Іспанії – у 10 разів, Чехії – у 4,4 раза та Болгарії – у 3,1 раза.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі області, як і раніше, складають механічне та електричне обладнання, готові харчові продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, текстиль та вироби з текстилю, продукція тваринного й рослинного походження.

Підприємства Тернопільщини продовжували співпрацю з країнами світу на давальницьких умовах. За січень-квітень 2011р. в область надійшло іноземної давальницької сировини на 23,9 млн. дол., що становило 26,7% від загального обсягу імпорту (за січень-квітень 2010 р. відповідно 13,9 млн. дол. або 29,1%). Обсяг експорту готової продукції, виготовленої з імпортної давальницької сировини, склав 38,6 млн. дол. або 60,2% від загального обсягу експорту (за січень-квітень 2010 р. відповідно 22,5 млн. дол. або 56,6%)

Їхній конфлікт з греко-католиками триває роками.

   Магазини, не обладнані надійною охороною, завжди приваблювали крадіїв. Саме такі кримінальні гастролери у березні цього року обікрали декілька торгових закладів у Зборівському районі. Днями тернопільські міліціонери затримали за крадіжки двох жителів сусідньої Львівської області.

Злочинці ретельно планували та організовували нічні вилазки. Вони спеціально напередодні виїжджали у віддалені села району. Переконувалися, що місцеві магазини не обладнані надійними засобами сигналізації, їх ніхто не охороняє уночі. Для поїздок на Тернопільщину один із крадіїв брав у батька автомобіль марки «Фіат». Зловмисники ламали пластикові вікна, підважували вхідні двері. Із торгових закладів вони забирали цигарки, карточки поповнення рахунків мобільних телефонів, продукти та спиртне.
Власники магазинів вранці, виявивши крадіжку, зверталися за допомогою до міліціонерів. Експерти фіксували відбитки шин невстановленого автомобіля. На жаль, інших слідів злочинці не залишили. Не зважаючи на це, оперативники активно шукали крадіїв

Серед інших міліціонери висунули версію, що до вилазок можуть бути причетні гастролери із сусідньої області. Інформацію правоохоронці ретельно перевірили. Одного з крадіїв міліціонери спіймали у місті Золочеві Львівської області, іншого затримали у Зборівському районі. Під час обшуку правоохоронці вилучили крадений з магазинів товар.

Один із затриманих раніше умовно засуджений за крадіжку. Тепер він має усі шанси отримати реальний строк покарання за крадіжки.
Тернопільські міліціонери вже довели причетність затриманих до двох крадіжок із сільських магазинів, у яких викрали товар вартістю дві – три тисячі гривень. Правоохоронці перевіряють причетність затриманих до інших злочинів. Триває розслідування.

Бережанським районним судом винесено вирок у кримінальній справі про обвинувачення колишнього голови правління ВАТ «Бережанський склозавод».Голова правління відкритого акціонерного товариства, будучи службовою особою, впродовж 2008 року, діючи умисно, з корисливих мотивів, незаконно обернув майно ВАТ «Бережанський склозавод» , а саме – склопосуд на користь третіх осіб.
Внаслідок таких протиправних дій керівника підприємства в магазину «Світ скла» виникла дебіторська заборгованість перед ВАТ «Бережанський склозавод» на суму понад 59 тисяч гривень .
З метою приховати протиправні дії , службовець надав незаконну вказівку продавцям магазину «Світ скла» та службовим особами бухгалтерії товариства ВАТ «Бережанський склозавод», виписати накладну про зворот уже реалізованого товару на склади товариства» і приховати таким чином дебіторську заборгованість магазину «Світ скла» перед ВАТ «Бережанський склозавод» на суму 59057,11 грн. Також, він особисто підписав накладні про зворот продукції хоча добре знав, що товару у магазині «Світ скла» вже на той час не було.
Крім цього, станом на 01 серпня 2009 року керівник підприємства умисно ухилився від сплати коштів на відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій на суму 914 251,19 грн., чим створив заборгованість товариства перед Управлінням Пенсійного фонду України в Бережанському районі. В той же час, з 2007 по 2009 роки в касу товариства та на банківські рахунки поступило коштів у загальній сумі понад 8 млн, які використовувались на оплати штрафів,погашення кредитів , надання позики працівникам склозаводу та інші витрати.
Вироком Бережанського районного суду від 23.06.2011 року керівнику підприємства призначено покарання 3р. 6м. позбавлення волі з позбавленням права впродовж 3 років займати посади, пов’язані з виконанням організаційно - розпорядчих і господарських функцій  Про це повідомив прокурор Бережанського району Олег Бурик

На Тернопільщині до кінця року планують закласти 25 гектарів посадок ягідних культур, а саме – суниці.

Погода, Новости, загрузка...

Карта сайту

Нас відвідали

Ukr.Net

Авто базар http://avtosale.ua/. Свіжі новини України і Світу в режимі реального часу.